Tájékoztatás támogatásról

A Péter P. Bútoripari Kft. 55.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program által, „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása című pályázaton. A felhívás kódszáma: GINOP-1.2.8.-20.

55.000.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert cégünk „A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása” című pályázaton. A projekt megnevezése: „Termelékenységnövelő és technológiai megújulást segítő beruházás a Péter P. Bútoripari Kft-nél.” A projekt azonosítószáma: GINOP-1.2.8-20-2020-01069. A Projekt kezdetétől a projekt befejezéséig terjedő időszakra megállapított, le nem vonható ÁFÁ-val számított maximális elszámolható összköltsége 82 142 857 Ft, azaz nyolcvankétmillióegyszáznegyvenkettőezernyolcszázötvenhét forint. Az összköltség maximum 66,95%-a vissza nem térítendő támogatásként lehet elszámolható.

Átadásra kerül egy új, 600 négyzetméteres üzemcsarnok, amely közvetlenül csatlakozik a már meglévő tömörfa megmunkáló üzemrészhez, ezen kívül egy nagy teljesítményű Raimann ProfiRip 340 típusú sorozatvágó gép beszerzését is elindítottuk. A projekt keretében a szakmai megvalósításhoz kapcsolódó anyaköltség is elszámolásra kerül. A létrejött beruházással kívánjuk külföldi beszállítói tevékenységünket és jelenlétünket erősíteni. Németország és Szlovákia felé irányuló exportunk eddig is jelentés mértékben járult hozzá vállalkozásunk termeléséhez. Az üzemépület bővítésének lehetősége és új, bükkfa feldolgozására alkalmas nagy teljesítményű sorozatvágó körfűrész az alapja a termelés felfuttatásának, a feldolgozható összeszerelhető alkatrészek legyártásának. Ezáltal előzetes terveink szerint 17 új munkahelyet hozunk létre egy, vagy két műszakos munkarendben. A feldolgozott alapanyag továbbra is magyarországi termelőktől kerül beszerzésre, ezzel is erősítve jó partneri, beszállítói hátterünket.

A projekt fizikai befejezési ideje: 2021.05.25.

Ezúton mondunk köszönetet a Magyar Állam és az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) támogatásáért.